Pagina principala / Noutăţi / 50000 EURO pentru  Moldova în lupta cu COVID-19

50000 EURO pentru  Moldova în lupta cu COVID-19

31 martie 2020

50000 EURO (aproximativ 1 milion de lei) sunt oferiți Guvernului Republicii Moldova de către Fundația Siol din Irlanda, în lupta cu noul virus COVID-19. Sursele sunt donate pentru procurarea aparatelor de ventilație, măștilor, echipamentului de protecție, etc., precum și pentru suportul familiilor cu copii în situație de risc.

Suportul financiar va fi gestionat de  AO ”Parteneriate pentru fiecare copil” /PPFC/, care va identifica împreună cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale /MSMPS/ necesitățile și priorităţile sistemului medical şi de protecţie socială.

Edward Dunne, directorul fundației Siol, a menționat că  ”înţelegând dificultăţile cu care se confruntă Moldova am decis sa venim cu un suport adițional care sperăm să ajute Guvernul în lupta cu pandemia COVID-19”. Domnul Dunne a dat asigurări că Fundația Síol va continua să ofere suport Republicii Moldova în dezvoltarea programelor și serviciilor alternative de îngrijire pentru persoanele cu dizabilități și după depăşirea acestei crize.

PPFC implementează, la moment, cu suportul Fundației Siol un proiect care vine să susțină procesul de dezinstituționalizare lansat de MSMPS a fetelor cu dizabilități plasate în îngrijire rezidențială în Centrul de plasament din Hînceşti.