Pagina principala / Noutăţi / Schimb de bune practici în protecția copilului între raioanele Cahul și Ungheni

Schimb de bune practici în protecția copilului între raioanele Cahul și Ungheni

22 septembrie 2016

Un grup de lucru format din factori de decizie, specialiști și practicieni din cadrul Direcției Asistență Socială și Protecție a Familiei (DASPF) din raionul Cahul se află astăzi, 22.09.2016, la Ungheni, într-o vizită de studiu organizată cu suportul tehnic al organizației „Parteneriate pentru fiecare copil” (PPFC).

Scopul vizitei este schimbul de experienţă şi bune practici în prestarea serviciilor sociale pentru copii şi familii, în particular serviciile pentru copiii cu dizabilități. Evenimentul se înscrie în contextul procesului de reorganizare şi consolidare a Centrului de zi pentru copii şi tineri cu dizabilităţi, iniţiat recent de administraţia raionului Cahul pentru mai multe servicii din subordine. Gazda vizitei de studiu este Centrul de zi pentru copii și tineri „Casa pentru toți” din or. Ungheni Astfel, pe parcursul acestei zile, delegaţia de la Cahul, va face cunostinţă cu serviciile, metodologia şi practicile de lucru existente în cadrul centrului „Casa pentru toți”, va asista la diferite activități cu copiii şi părinţii în care vor fi implicați de rând cu omologii lor de la Ungheni.

Prezenți la eveniment, Vice-Primarul pe probleme sociale din orașului Ungheni, Eduard Balan și Șeful DASPF Ungheni, Tudor Rădeaunu, au întâmpinat călduros oaspeții de la Cahul, felicitându-i pentru eforturile pe care le fac în activitățile profesionale și exprimând, totodată, urări de bine pentru viitoarele colaborări prospere.

Acțiunea are loc în cadrul proiectului „Familie puternică pentru fiecare copil” finanțat de USAID și implementat de AO „Parteneriate pentru fiecare copil”, în colaborare cu Guvernul Republicii Moldova și 11 raioane beneficiare de asistență din proiect.

Proiectele care se referă la această ştire