Pagina principala / Noutăţi / Membrii Consiliului Național Consultativ al Copiilor au participat la un nou atelier de formare

Membrii Consiliului Național Consultativ al Copiilor au participat la un nou atelier de formare

11 mai 2017

Membrii Consiliului Național Consultativ al Copiilor (CNCC) s-au întrunit astăzi, 11 mai curent, la un nou atelier de formare. Tinerii consilieri s-au întâlnit cu ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Stela Grigoraș și au discutat despre noile realizări ale ministerului obținute în domeniul protecției copilului în ultima perioadă.

Stela Grigoraș a mulțumit copiilor pentru asistența și suportul oferit de către consiliu la elaborarea/îmbunătățirea politicilor și programelor care prevăd respectarea drepturilor și asigurarea bunăstării copiilor din Republica Moldova.

”În acest domeniu am obținut mai multe realizări, dar mai avem mult de muncit pentru ca toți copiii din țara noastră să trăiască mai bine. Mă bucur că azi ne-am întrunit aici ca să discutăm noi planuri și noi obiective de viitor, pentru că ne dorim în continuare să fiți partenerii şi experții noștri în politicile care le dezvoltăm. Credem că într-o bună zi vocea copiilor să fie auzită şi luată în considerare în orice colţ al ţării noastre, iar pentru asta vom munci împreună”, a declarat ministrul.

Ministrul Stela Grigoraș și membrii CNCC au discutat despre problemele cu care se confruntă copiii din societatea noastră și care ar fi domeniile unde ar putea sa se implice membrii CNCC pentru a consulta Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei. În cadrul atelierului, tinerii consilieri au prezentat și au discutat realizarea planului de activităţi CNCC pentru anii 2016-2017, care a cuprins mai multe acțiuni în ceea ce privește promovarea Serviciului de asistență parentală profesionistă și a domeniilor de bunăstare a copilului, etc.

De asemenea, membrii consiliului au stabilit acțiunile pentru planul de activitate pentru perioada următoare, în conformitate cu priorităţile Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei.

Din CNCC fac parte 35 de membri din diferite raioane ale ţării. Consiliul a fost creat de MMPSF în anul 2015 şi vine să consulte ministerul la elaborarea şi promovarea politicilor prietenoase copilului. CNCC a fost creat cu suportul AO „Parteneriate pentru fiecare copil”, în cadrul proiectului „Familie puternică pentru fiecare copil”, implementat în colaborare cu Guvernul Republicii Moldova şi 11 raioane din ţară, cu susţinerea financiară a USAID.

Proiectele care se referă la această ştire