Pagina principala / Noutăţi / Un nou Consiliu Consultativ cu participarea copiilor a fost constituit la Orhei

Un nou Consiliu Consultativ cu participarea copiilor a fost constituit la Orhei

23 decembrie 2014

Avem cu ce! Sună materialist, dar este şi un sentiment de împlinire, de bucurie şi, de ce nu, de orgoliu când, ajunşi la sfârşit de an, ne numărăm bobocii şi pronunţăm, plini de entuziasm: 180! Nu este doar un număr, ci un rezultat care vorbeşte despre munca noastră, despre parteneriatele pe care am reuşit să le creăm, să le menţinem şi să le extindem de-a lungul anilor, iar, mai nou să creăm mici grupuri de boboci, cum sunt copiii din Consiliile Consultative locale din opt (din 10) regiuni unde este prezentă A.O. „Parteneriate pentru fiecare copil”. Aceşti tineri, prin implicarea şi entuziasmul lor, lor ne ajută să desfăşurăm şi mai eficient lucrul nostru în favoarea copiilor care provin din medii socialmente vulnerabile.

O nouă întrunire de grup a avut loc la 19 şi 20 decembrie curent, în cadrul unui Consiliul Consultativ proaspăt format, din care face parte copiii din Orhei. 26 sunt temerarii bine-intenţionaţi să-şi pună la bătaie experienţa şi abilităţile proprii pentru „a aduce schimbarea şi în societatea noastră, prin promovarea drepturilor copilului”. Anume aceasta a fost tema primului modul de instruire a tinerilor – activitate pe parcursul căreia tinerii au discutat despre felul în care sunt respectate drepturile copilului din Republica Moldova, în familii, în instituţiile preşcolare şi şcolare, şi în societate. Convenţia cu privire la drepturile copilului a fost, de asemenea, un suport esenţial în instruirea noului grup, iar la final, tinerii şi-au luat angajamentul să monitorizeze mai bine felul în care sunt respectate aceste drepturi în toate mediile care au tangenţe cu copiii.

Alte Consilii Consultative se vor întruni pentru discuţii pe noi module tematice, la 29-30 decembrie 2014, la Sîngerei şi la 5-6 ianuarie 2015, la Soroca.

Consiliile Consultative ale copiilor sunt constituite în cadrul proiectului ”Familie puternică pentru fiecare copil”, implementat de Asociaţia ”Parteneriate pentru fiecare copil” şi finanţat de USAID.

În total, din anul 2011 au fost create opt astfel de consilii, care au misiunea de a face auzită vocea copiilor în faţa adulţilor şi, mai presus de orice, de a-i ajuta pe copii să-şi cunoască drepturile.

Proiectele care se referă la această ştire