Pagina principala / Noutăţi / Cei şapte fraţi din Criuleni s-au mutat la casa lor

Cei şapte fraţi din Criuleni s-au mutat la casa lor

12 ianuarie 2016

Cei şapte fraţi din Criuleni, pentru care AO „Parteneriate pentru fiecare copil” /PPFC/ a desfăşurat, în vara anului trecut, campania de sensibilizare a opiniei publice „O casă pentru a reuni o familie”, şi-au văzut visul împlinit. Astăzi copiii sunt, deja, la căsuţa lor – cu o curte care adăposteşte o mică gospodărie – cu copaci de cireşi, aşa cum au visat, cu o grădină în care fetele vor putea planta flori, iar băieţii vor putea meşteri cele trebuincioase pentru casă.

Astfel, datorită oamenilor de bună credinţă am reușit să reunim o familie și să le oferim un cămin al lor, propriu, iar ori de câte ori vor avea nevoie de suport, autorităţile locale le vor fi alături.

Nu vom nega faptul că, în cazul acestei campanii, eforturile, pentru a face auzită dorinţa copiilor de cât mai multă lume, au fost mari şi deloc puţine, dar ne bucurăm că, de fiecare dată am găsit oameni sensibili, receptivi şi mărinimoşi care, la rândul lor, i-au mobilizat pe alţii să ne ajute, să-i ajutăm pe cei 7 fraţi. Orice efort a contat şi orice persoană a fost importantă.

Rămânem profund recunoscători tuturor celor care ne-au fost alături în realizarea acestei misiuni, parteneri media şi susţinători ai campaniei: Compania Moldcell, redacţia emisiunii Prima oră de la Prime TV, Ambasada Italiei în Republica Moldova, Adrian Ursu, care ne-a fost alături chiar de la început în toate activităţile legate de campanie, Consiliul Raional Criuleni și Consiliul local din s. Mașcăuți, Criuleni, precum și Direcția Asistență Socială și Protecție a Familiei Criuleni şi, nu în ultimul rând, donatorilor instituționali ai organizației noastre.

La rândul lor, copiii au venit cu un mesaj de mulţumire către toţi cei care le-au fost aproape şi au reacţionat prompt, ajutându-i să-şi realizeze visul de a avea căsuţa lor.

Marcela

Aș vrea să mulțumesc tuturor pentru grijă și pentru că sunteţi alături de noi, pentru că ne-ați procurat o casă… o casă ca o inimă, în care încap toți frații, toți cei dragi.

Ana

Casa noastră înseamnă mult pentru noi. Mi-am dorit-o si mi s-a îndeplinit visul. Îmi doream să am odaia mea, o masă la care să-mi fac lecțiile, să fim împreună. Cel mai mult îmi place să le pregătesc fraților bucatele lor preferate de mâncare și să am grijă de ei.

Ion

Mi-am îndeplinit visul. La început am desenat o casă și aceasta chiar seamănă cu ea. Avem şi o grădină! Am semănat deja ceapă pentru ca să avem la vară. Am săpat, am pregătit pământul, să punem cartofi, legume și neapărat, un copăcel de mesteacăn. Cu fructele de pe copaci vom face compot ca să ne pregătim pentru iarnă. Ne gândim să creştem şi nişte bobocei pe lângă casă.

Mihai

Ne-am îndeplinit visul de a sta toți frații împreună. Pentru noi e o bucurie! Suntem uniți, trăim ca frații: ne ascultăm, ne ajutăm. La școală ne înțelegem bine cu colegii și suntem ajutați de profesori.

Mircea

Casa înseamnă fericire și posibilitatea de a fi alături de frați. Pe surori le ajut la treburile casei, iar împreună cu frații, tăiem lemne, facem curat, facem focul să ne fie cald. Uneori o ajut şi pe sora mea să gătească mâncare.

PPFC în colaborare cu autorităţile publice locale, dezvoltă programe axate pe consolidarea familiilor, prevenirea separării copiilor de părinți şi a instituţionalizării lor, reabilitarea socială şi integrarea copiilor în familie, școală și comunitate. Totodată, la nivel naţional, PPFC, oferă asistenţă tehnică autorităților publice centrale în dezvoltarea și implementarea politicilor sociale în domeniul protecţiei copilului şi familiei.

Citește Istorie personală

Proiectele care se referă la această ştire