Pagina principala / Noutăţi / Tabără de vară pentru membrii Consiliilor Consultative ale Copiilor

Tabără de vară pentru membrii Consiliilor Consultative ale Copiilor

5 iulie 2023

Cu suportul Uniunii Europene, în jur de 50 de membri ai Consiliilor Consultative ale Copiilor /CCC/ s-au întrunit în zilele de 05-07 iulie curent, la o tabără de vară. Tinerii consilieri își vor împărtăși experienţele și consolida competențele și abilitățile de monitorizare şi evaluare a politicilor şi programelor locale, centrate pe respectarea drepturilor copilului.

Potrivit Nataliei Semeniuc, consultant în participarea copiilor la „Parteneriate pentru fiecare copil” /PPFC/ - ”Școala de vară este un bun prilej de cunoaştere reciprocă a tuturor membrilor consiliilor consultative. Ne bucură faptul că, putem contribui, inclusiv prin organizarea taberei de vară și a altor întruniri, la creşterea acestor copii, la formarea lor ca personalitate, pentru că prin acțiunile pe care le desfășoară în sprijinul altor copii din ţară fac ca vocea lor să fie auzită”, a menționat dna Semeniuc.

Astfel, pe lângă activități distractive și de cunoaștere, tinerii consilieri vor învăța mai multe despre monitorizarea şi evaluarea serviciilor sociale (lecţii învăţate), vor împărtăși bunele practici între raioane, modalităţile de promovare în public ale rezultatelor obținute de membrii CCC, etc.

Tabăra de vară este organizată cu suportul financiar al Uniunii Europene în Proiectul "Edificarea unei societăți în care fiecare fată și băiat își realizează potențialul la maxim cu respect și demnitate", implementat de PPFC și CNFACEM, în colaborare cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale; Ministerul Educației, și Cercetării, precum și autoritățile publice locale din raioanele Cimișlia, Ștefan Vodă, Taraclia, Cantemir.

Consilii Consultative ale Copiilor au fost create de PPFC în alte 10 raioane ale țării, începând cu anul 2014. Peste 800 de copii au fost membri ai acestor consilii. Misiunea consiliilor este de a face auzită vocea copiilor, inclusiv a celor plasați în servicii sociale și de a ajuta semenii lor să-și cunoască drepturile.

Proiectele care se referă la această ştire