Pagina principala / Noutăţi / Specialiști din structurile de asistență teritorială din țară sunt instruiți în îngrijirea și asistența copiilor refugiați din Ucraina

Specialiști din structurile de asistență teritorială din țară sunt instruiți în îngrijirea și asistența copiilor refugiați din Ucraina

4 mai 2022

Un grup de specialiști din structurile teritoriale de asistență socială din 13 raioane, mun. Chișinău și Bălți participă la instruirea de două zile, în format offline și online, ”Îngrijirea și asistența copiilor separați sau neînsoțiți - refugiați din Ucraina”. Formarea este desfășurată cu suportul expertului internațional, dna Lupe Staigers.

Evenimentul este organizat în contextul oferirii protecției optime copiilor refugiați, care sunt neînsoțiți sau separați de îngrijitori, originari din Ucraina, și care necesită asistență și protecție pe teritoriul Republicii Moldova. Răspunsul la aceste riscuri este bazat pe serviciile sociale de tip familial deja existente în țara noastră: Asistența Parentală Profesionistă și Casa de copii de tip familial.

Instruirea este organizată de AO “Parteneriate pentru fiecare copil”, cu suportul UNICEF Moldova, Inițiativa Changing the Way We Care și Catholic Relief Services.