Pagina principala / Noutăţi / Circa 150 de copii și asistenți parentali profesioniști din patru raioane ale republicii întruniți într-o Școală de Toamnă

Circa 150 de copii și asistenți parentali profesioniști din patru raioane ale republicii întruniți într-o Școală de Toamnă

7 octombrie 2022

Cu suportul UNICEF, asistenții parentali profesioniști, copiii aflați în plasament, precum și specialiștii responsabili de prestarea Serviciului asistență parentală profesionistă (APP) din raioanele Căușeni, Dondușeni, Orhei și Ocnița participă, în zilele de 7-9 octombrie curent, la o Școală de toamnă cu genericul “Pentru fiecare copil”.

Evenimentul face parte dintr-un șir de activități, desfășurate începând cu luna aprilie curent, menite să consolideze serviciul APP în Moldova, astfel încât copiii în situație de risc, inclusiv copiii separați de părinți sau neînsoțiți, refugiați din Ucraina, să poată beneficia de căldură și protecția unei familii. În cadrul școlii, specialiștii implicați în prestarea APP, vor beneficia de un program complex de instruire axat pe răspunsul adecvat și profesionist la necesitățile copiilor trecuți prin diverse traume, inclusiv cea cauzată de război. Copiii, la rândul lor, vor fi implicați în diverse activități instructiv-educative creându-li-se oportunități de socializare și recreere.

Evenimentul este organizat de PPFC în cadrul proiectului ”Protecția copiilor, femeilor și familiilor în situații de urgență”, susținut financiar de UNICEF și implementat în cooperare cu Ministerul Muncii și Protecției sociale.

*Serviciul de asistenţă parentală profesionistă (APP ) – este un serviciu de tip familial, care oferă copiilor lipsiţi de grija părinţilor şansa de a creşte într-o familie sigură şi grijulie.