Pagina principala / Noutăţi / Elevi din mai multe raioane discută despre drepturi, toleranţă şi egalitate

Elevi din mai multe raioane discută despre drepturi, toleranţă şi egalitate

24 noiembrie 2014

645 de elevi din clasele a V-a – a IX-a, din şcolile generale din or. Sîngerei şi s. Pepeni, Sîngerei participă în perioada 24-28 noiembrie curent, la o serie de activităţi privind formarea atitudinilor pozitive, precum toleranţa, egalitatea în drepturi, indiferent de statutul social al fiecăruia, mediul de provenienţă, educaţie, experienţa anterioară de îngrijire, etc. De asemenea, în cadrul sesiunilor elevii sunt antrenaţi în diverse subiecte de discuţie referitoare la drepturile copilului, comunicarea, soluţionarea conflictelor, etc.

Tot in luna noiembrie, acţiuni similare au avut loc şi în raionul Telenesti, care au cuprins un număr de 1037 elevi din 7 instituţii din raion.

În acelaşi timp, până la sfârşitul anului curent, astfel de activităţi vor fi organizate şi în raioanele Nisporeni şi Căuşeni, iar în anul 2015 întrevederi similare cu participarea elevilor din şcolile generale, au fost deja planificate în raioanele Soroca şi Cahul.

Activităţile sus menţionate sunt organizate de Asociaţia „Parteneriate pentru Fiecare Copil” (PPFC), în cadrul proiectului „Familie puternică pentru fiecare copil”, finanţat de USAID.

Proiectele care se referă la această ştire