Pagina principala / Noutăţi / Acțiuni corecte –ÎMPREUNĂ – pentru fiecare copil

Acțiuni corecte –ÎMPREUNĂ – pentru fiecare copil

17 februarie 2016

Pregătirea pilotării modelului național de practici ”Acțiuni corecte –ÎMPREUNĂ – pentru fiecare copil” în 3 raioane ale republicii a intrat pe ultima sută de metri. Grupul de formatori care urmează să desfăşoare activitățile de instruire pentru circa10 mii de persoane care activează în sectoarele educaţie, sănătate, ordine publică, asistenţă socială, biserică, servicii situaţii excepţionale din cca 100 de comunități participă în zilele de 17 și 18 februarie curent, la ultimul seminaroferitla această etapă de AO ”Parteneriate pentru fiecare copil” /PPFC/.

Instruirile vor fi lansate în luna martie curent,şi au drept scop sensibilizarea practicienilor care interacţionează cu familia şi copilul pentru a interveni la momentul potrivit şi a oferisuportul necesar, neaşteptînd agravarea problemelor şi intrarea în dificultate.Ulterior, PPFC în cooperare cu ministerele de resort va dezvolta instrumente unice de evaluare şi intervenţiecare vor fi distribuite practicienilor din toate sectoarele.Pilotarea modelului național de practici a fost lansată printr-un ordin al Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, emis în luna noiembrie 2015.

Modelul de practici adaptat pentru Republica Moldova a fost dezvoltat în baza a două abordări/modele de abordare și practică preluate din practica internațională. Modelul preluat din Scoţia ”Getting it Right for EveryChild” (Acțiuni corecte – ÎMPREUNĂ – pentru fiecare copil) a fost pilotat timp de 10 ani în mai multe regiuni ale țării, iar din anul 2014 a început să fie aplicat la nivel naţional. Abordarea ”Strengtheningfamilies” (Consolidarea familiei), care constituie un cadru de factori protectori ai familiei a fost preluat din SUA, unde este aplicat în 20 de State timp de 20 de ani, iar recent a fost extins în cîteva țări din Europa.

Evenimentul a fost organizat în cadrul Proiectului ”Familie puternică pentru fiecare copil”, implementat de PPFC în parteneriat cu Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Ministerul Educației și 11 raioane din republică, cu suportul financiar al USAID.

Proiectele care se referă la această ştire