Pagina principala / Noutăţi / Servicii educaționale și de suport specializat pentru copiii cu dizabilități auditive și familiile acestora

Servicii educaționale și de suport specializat pentru copiii cu dizabilități auditive și familiile acestora

25 octombrie 2016

Viziunea strategică privind dezvoltarea unui sistem de servicii educaționale și de suport specializat pentru copiii cu dizabilități auditive și familiile acestora din Republica Moldova a fost prezentată la 24 octombrie curent, în cadrul unui atelier de lucru. Documentul a fost elaborat de către experți internaționali din România, la solicitarea Ministerului Educației, cu suportul AO ”Parteneriate pentru fiecare copil” /PPFC/.

La eveniment au participat reprezentanți ai Ministerului Educației, Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Ministerului Sănătății, instituțiilor rezidențiale pentru copii cu deficiențe de auz din țară.

Scopul Viziunii constă în specificarea totalității serviciilor educaționale și de suport specializat pentru copii cu dizabilități auditive necesare în Republica Moldova, care să asigure accesul copiilor la aceste servicii; necesitatea reală a fiecărui tip de servicii; necesitățile și soluțiile pentru consolidarea personalului care lucrează cu acești copii și de a propune Ministerului Educației soluții fezabile pentru reconfigurarea/modernizarea sistemului educațional în beneficiul copiilor cu dizabilități auditive.

În procesul de elaborare a documentului au fost implicaţi și consultaţi reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, reprezentanți ai societății civile, prestatori direcți de servicii, copii cu deficiențe de auz și părinții lor, etc.

Totodată, în baza viziunii, de către un grup de lucru a fost elaborat, marți 25 octombrie curent, un plan de acțiuni de implementare a acesteia.

Viziunea a fost elaborată în cadrul proiectului ”Familie puternică pentru fiecare copil” implementat de AO ”Parteneriate pentru fiecare copil” cu suportul USAID, în colaborare cu Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Ministerul Educației și 11 raioane ale țării.

Proiectele care se referă la această ştire