Pagina principala / Noutăţi / Uniunea Europeană oferă asistență în crearea Consiliilor Consultative ale Copiilor /CCC/, în patru raioane ale țării

Uniunea Europeană oferă asistență în crearea Consiliilor Consultative ale Copiilor /CCC/, în patru raioane ale țării

7 aprilie 2022

Cu suportul Uniunii Europene, în jur de 100 de copii, cu vârstele cuprinse între 12- 16 ani, din raioanele Cantemir, Cimișlia, Ștefan Vodă și Taraclia au devenit membri ai Consiliilor Consultative ale Copiilor. Misiunea acestora este de a face auzită vocea copiilor, inclusiv a celor plasați în servicii sociale și de a ajuta semenii lor să-și cunoască drepturile.

Membrii aleși vor beneficia, pe parcursul activității lor, de mai multe instruiri, care vor contribui la dezvoltarea abilităților de monitorizare și evaluare a politicilor și programelor locale, centrate pe respectarea drepturilor copilului. Prima instruire va avea loc la data de 09 aprilie curent, pentru membrii CCC din raionul Taraclia.

Consiliile Consultative ale Copiilor sunt create de AO ”Parteneriate pentru fiecare copil” /PPFC/, cu suportul UE, în cadrul proiectului "Edificarea unei societăți în care fiecare fată și băiat își realizează potențialul la maxim cu respect și demnitate".

Consilii Consultative ale Copiilor au fost create de PPFC în alte 10 raioane ale țării, începând cu anul 2014. Peste 800 de copii au fost membri ai acestor consilii.

Proiectele care se referă la această ştire