Pagina principala / Noutăţi / Uniunea Europeană oferă asistență pentru extinderea Programului pentru părinți ”Mellow Parenting” în alte patru raioane ale țării

Uniunea Europeană oferă asistență pentru extinderea Programului pentru părinți ”Mellow Parenting” în alte patru raioane ale țării

14 decembrie 2021

Chișinău, 14 decembrie 2021. Cu suportul Uniunii Europene, raioanele Cantemir, Cimișlia, Ștefan Vodă și Taraclia lansează implementarea programului de educație parentală ”Mellow Parenting”. Grupul de practicieni care vor fi implicaţi în prestarea programului în comunitățile lor, vor beneficia în zilele de 14 – 16 decembrie curent, de instruire oferită de către formatori naționali acreditați în Mellow Parenting.

Programul ”Mellow Parenting” are drept scop sprijinirea părinților în dezvoltarea competențelor parentale la diferite etape de dezvoltare a copilului şi se bazează pe principiile de atașament, învăţare socială și teoria comportamentului cognitiv. Formatul de consolidare a competențelor parentale include 14 ședințe de grup cu părinți care au copii cu vîrsta cuprinsă între 0 și 5 ani. În cadrul acestora, părinții învăță particularitățile de dezvoltare a copilului, cum să creeze un atașament sănătos cu copilul lor, astfel contribuind la o dezvoltare armonioasă a copilului și a relației dintre ei.

Programul este bazat pe evidențe științifice și a demonstrat în timp contribuții semnificative la reducerea cazurilor de depresie și anxietate la părinţi, creșterea încrederii în sine a acestora, precum și scăderea comportamentului negativ la copii precum și consolidarea relațiilor pozitive dintre părinți și copii.

Programul ”Mellow Parenting”, a fost preluat din Marea Britanie și este implementat de AO ”Parteneriate pentru fiecare copil” din anul 2016, în colaborare cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale și autoritățile publice locale din 9 raioane.

Atelierul de instruire are loc cu suportul financiar al UE în cadrul proiectul "Edificarea unei societăți în care fiecare fată și băiat își realizează potențialul la maxim cu respect și demnitate".