Pagina principala / Noutăţi / Seminar de instruire în domeniul Asistenţei Parentale Profesioniste pentru specialiştii în protecţia drepturilor copilului

Seminar de instruire în domeniul Asistenţei Parentale Profesioniste pentru specialiştii în protecţia drepturilor copilului

5 decembrie 2014

Specialiştii din cadrul Direcţiilor de Asistenţă Socială din şase raioane (Ocniţa, Şoldăneşti, Vulcăneşti, Comrat, Taraclia şi Ceadîr-Lunga), responsabili de dezvoltarea şi implementarea serviciului de Asistenţă Parentală Profesionistă (APP), au participat în zilele de 3 şi 4 decembrie curent, la un training privind organizarea şi funcţionarea serviciului APP în Republica Moldova.

Evenimentul a fost organizat de A.O. ”Parteneriate pentru Fiecare Copil” (PPFC) în cadrul proiectului „Familie puternică pentru fiecare copil!” şi face parte dintr-o serie de formări la nivel naţional.

Scopul acestei activităţi a fost de a consolida capacităţile echipelor locale responsabile de implementarea serviciului APP în conformitate cu Standardele Minime de Calitate şi a Regulamentului modificat, aprobate în luna septembrie curent.

„…Atât seminarul, cât şi serviciul în sine sunt foarte utile şi ne dorim ca în raion să existe mai multe familii de acest fel” – a reiterat Rusu Vladimir, Specialist în protecţia Drepturilor Copiilor din raionul Şoldăneşti.

Conform legislaţiei în vigoare, Asistenţii Parentali Profesionişti beneficiază din partea statului de salariu, carnet de muncă, poliţă medicală, iar copiii din plasament beneficiază de indemnizaţii.

În Republica Moldova, serviciul APP este implementat începând cu anul 2000. Până în prezent, în ţară activează 325 de APP, care au luat în plasament 971 copii.

Proiectele care se referă la această ştire