Pagina principala / Noutăţi / Cu suportul EU, SAP din întreaga țară au beneficiat de schimb de bune practici cu privire la programe de suport pentru copii cu CES

Cu suportul EU, SAP din întreaga țară au beneficiat de schimb de bune practici cu privire la programe de suport pentru copii cu CES

24 mai 2018

Rezultatele și practicile pozitive obținute, până în prezent, de pilotare a programelor de suport în primii ani de viață pentru copiii cu cerințe educaționale speciale /CES/, de vârstă fragedă: Makaton, Portage, Mellow Parenting și Comunicarea prin muzică au fost diseminate, la 24 mai curent, la Reuniunea metodică republicană a șefilor serviciilor raionale de asistență psihopedagogică /SAP/ din întreaga țară. Evenimentul a avut loc în raionul Fălești, unul din cele 5 raioane în care sunt dezvoltate programele menționate.

Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, administrația publică Fălești și AO ”Parteneriate pentru fiecare copil”, în cadrul Proiectului "Sporirea accesului copiilor cu necesități speciale la servicii comunitare de suport și educație în primii ani de viață".

Programele de suport în primii ani de viață pentru copiii cu cerințe educaționale speciale: Makaton, Portage, Mellow Parenting și Comunicarea prin muzică sunt implementate de AO ”Parteneriate pentru fiecare copil” în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale şi Consiliile raionale din 5 raioane: Cahul, Călărași, Fălești, Nisporeni și Ungheni. Obiectivul general al acestuia este de a asigura accesul copiilor cu necesități speciale, cu vârsta cuprinsă între 0-7 ani și familiilor acestora la programe de suport, dezvoltate în cadrul proiectului dat. Proiectul în valoare totală de 680,000 euro este finanțat de Uniunea Europeană.