Pagina principala / Noutăţi / Cu suportul Uniunii Europene, Programul educațional pentru părinți ”Mellow Parenting” este lansat, la 1 martie curent, în raionul Cantemir

Cu suportul Uniunii Europene, Programul educațional pentru părinți ”Mellow Parenting” este lansat, la 1 martie curent, în raionul Cantemir

2 martie 2022

Cu suportul Uniunii Europene, la 1 martie curent, primul grup de mămici și copii, din raionul Cantemir participă la Programul educațional pentru părinți ”Mellow Parenting”. Acesta se va desfășura timp de 14 săptămâni și urmează a fi lansat și în raioanele Cimișlia, Ștefan Vodă și Taraclia.

Programul ”Mellow Parenting” are drept scop sprijinirea părinților în dezvoltarea competențelor parentale la diferite etape de dezvoltare a copilului şi se bazează pe principiile de atașament, învăţare socială și teoria comportamentului cognitiv. Formatul de consolidare a competențelor parentale include 14 ședințe de grup cu părinți care au copii cu vârsta cuprinsă între 0 și 5 ani. În cadrul acestora, părinții discută despre interacțiunea dintre ei și copiii proprii, învață să-și gestioneze emoțiile, să construiască relații armonioase cu copiii lor și să stabilească pentru ei înșiși stilul de educație pe care să-l adopte în relația cu copiii, chiar de la cea mai timpurie etapă de dezvoltare.

Programul este bazat pe evidențe științifice și a demonstrat în timp contribuții semnificative la reducerea cazurilor de depresie și anxietate la părinţi, creșterea încrederii în sine a acestora, scăderea comportamentului negativ la copii, precum și consolidarea relațiilor pozitive dintre părinți și copii.

Programul ”Mellow Parenting”, a fost preluat din Marea Britanie și este implementat de AO ”Parteneriate pentru fiecare copil” din anul 2016, în colaborare cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale și autoritățile publice locale din 9 raioane.

Programul se desfășoară cu suportul financiar al UE în cadrul proiectului "Edificarea unei societăți în care fiecare fată și băiat își realizează potențialul la maxim cu respect și demnitate", în raioanele Cantemir, Cimișlia, Ștefan Vodă și Taraclia.

Proiectele care se referă la această ştire