Pagina principala / Noutăţi / Programul „Mellow Parenting pentru bebeluşi" ajunge în casa a şase familii din r. Ungheni

Programul „Mellow Parenting pentru bebeluşi" ajunge în casa a şase familii din r. Ungheni

23 februarie 2021

Şase mămici cu bebeluşi de până la 18 luni din r. Ungheni vor putea participa, în premieră, în format online, la Programul educaţional pentru părinţi „Mellow parenting pentru bebeluşi". În acest scop, A.O „Parteneriate pentru fiecare copil" /PPFC/ a procurat şi transmis, celor 6 familii tablete cu conectare la internet, pe perioada desfăşurării programului.

Potrivit Irinei Spivacenco, manager de proiect PPFC, programul a fost adaptat la formatul online şi va fi pilotat în r. Ungheni cu suportul Direcţiei Generale Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei Ungheni, cu posibila extindere şi în alte raioane. „Vom continua să oferim familiilor cu bebeluşi suportul necesar, prin asigurarea accesului lor la servicii ce ţin de dezvoltarea abilităților parentale, chiar şi pe perioada pandemiei", a spus dna Spivacenco.

Pilotarea Programului online „Mellow Parenting pentru bebeluşi" este posibilă graţie suportului financiar oferit de World Childhood Foundation şi a surselor acumulate de la persoane fizice, în anul 2020, prin redirecţionarea celor 2% din impozitul pe venit.

Programul educaţional pentru părinţi „Mellow parenting" este desfăşurat în Republica Moldova în cadrul proiectului „Mellow Parenting – pentru copii sănătoşi şi fericiţi", implementat de PPFC în colaborare cu direcţiile de profil din raioanele beneficiare ale programului. Programul "Mellow Parenting" are scopul de a sprijini părinții în dezvoltarea competențelor parentale la diferite etape de dezvoltare a copilului, începînd cu cea prenatală, şi pînă la vîrsta prescolară şi se bazează pe principiile de atașament, învăţare socială și teoria comportamentului cognitiv.