Pagina principala / Noutăţi / Membrii Consiliului Național Consultativ al Copiilor s-au întrunit la Chișinău

Membrii Consiliului Național Consultativ al Copiilor s-au întrunit la Chișinău

12 noiembrie 2016

Membrii Consiliului Național Consultativ al Copiilor /CNCC/ de pe lîngă Ministerul Muncii Protecției Sociale și Familiei s-a întrunit, la Chișinău, în cadrul unui nou atelier de formare. Astfel, în zilele de 12 și 13 noiembrie curent, tinerii consilieri discută despre protecția specială a copiilor aflaţi în situaţie de risc şi a copiilor separaţi de părinţi, despre fenomenul abuzului asupra copilului și care sunt consecințele acestuia, etc.

Pe parcursul celor două zile de lucru membrii consiliului vor avea parte și de activități de consolidare a echipei și a capacităților de promovare, monitorizare și raportare a activităților. Agenda include, la fel, jocuri și distracții.

Din CNCC fac parte 35 de membri din diferite raioane ale ţării. Consiliul a fost creat de MMPSF în anul 2015 şi vine să consulte ministerul la elaborarea şi promovarea politicilor prietenoase copilului. CNCC a fost creat cu suportul AO „Parteneriate pentru fiecare copil”, în cadrul proiectului „Familie puternică pentru fiecare copil”, implementat în colaborare cu Guvernul Republicii Moldova şi 11 raioane din ţară, cu susţinerea financiară a USAID.