Pagina principala / Noutăţi / CCC din Călăraşi a lansat primul număr al ziarului consiliului

CCC din Călăraşi a lansat primul număr al ziarului consiliului

6 martie 2015

Membrii Consiliului Consultativ al Copilului (CCC) din Călăraşi au lansat, recent, primul număr al ziarului organizaţiei. Publicaţia, cu genericul „Copii pentru Copii” cuprinde opt pagini şi include mai multe ştiri interesante despre activitatea consiliului, articole care prezintă păreri ale copiilor din diferite localităţi ale raionului, privind respectarea drepturilor lor. Totodată, cititorii ziarului au ocazia să lectureze un interviu cu un reprezentant al autorităţii locale pe diverse tematici importante. Această rubrică se va regăsi în fiecare ediţie a publicaţiei.

De asemenea, ziarul are o rubrică specială, întitulată „Dreptul la familie”, în cadrul căreia sunt incluse mai multe articole despre cum percep copiii importanţa familiei.

Maria BOB, specialist în participarea copiilor, Călăraşi a relatat că acest ziar va apărea o dată în lună. Ideea, precum şi conceptul acestuia aparţine celor 27 de membri ai CCC Călăraşi. Ziarul „Copii pentru Copii” este distribuit, în varianta tipărită şi online, autorităţilor locale şi în instituţiile de învăţământ din raion.

Consiliul Consultativ al Copiilor sunt create cu suportul AO „Parteneriate pentru fiecare copil”, în cadrul Proiectului „Familie puternică pentru fiecare copil”, finanţat de USAID. Până în prezent au fost create opt CCC în opt raioane.

Ziar

Proiectele care se referă la această ştire