Pagina principala / Noutăţi / Şcoala de vară pentru membrii Consiliilor Consultative ale Copiilor (CCC), anul 2014

Şcoala de vară pentru membrii Consiliilor Consultative ale Copiilor (CCC), anul 2014

5 august 2014

În perioada 27.07.14-01.08.14, membrii Consiliilor Consultative ale Copiilor (CCC) din raioanele Cahul, Călăraşi, Făleşti, Ungheni şi Teleneşti în număr de 83 persoane au participat la un eveniment de instruire realizată sub formă de şcoală de vară.

Şcoala de vară a avut mai multe obiective, printre care consolidarea competenţelor membrilor CCC pentru a se implica în procesul de monitorizare şi evaluare a serviciilor sociale adresate copiilor, facilitarea schimbului de experienţă între membrii CCC în activitatea lor de consultare a programelor locale pentru protecţia copilului şi planificare a activităţilor ulterioare ale acestor Consilii.

O activitate deosebită în programul şcolii de vară a fost realizarea unor mini-spectacole care vin să susţină desfăşurarea unei noi campanii de comunicare implementată de Parteneriate pentru fiecare copil în colaborare cu Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei şi autorităţile publice locale, care are ca scop promovarea valorilor familiale şi îngrijirii familiale pentru fiecare copil. De menţionat, că copiii şi tinerii au participat la toate etapele de producere, începând cu crearea conceptului şi până la montarea acestor spectacole, îndeplinind şi rolul de actori. Spectacolele s-au bazat pe sloganul „Familie puternică pentru fiecare copil”. În deprinderea abilităţilor de actorie, copiii au fost îndrumaţi de 4 actori cu experienţă şi renume de la Teatrul Naţional „M. Eminescu”.

Şcoala de vară a fost organizată în cadrul proiectului “Familie puternică pentru fiecare copil”, implementat de Parteneriate pentru fiecare copil în cooperare cu Guvernul Republicii Moldova şi finanţat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională.