Pagina principala / Noutăţi / Instruire în incluziune pentru instituţiile de învăţământ din regiunile Sokuluk şi Isiik-Atinsk, Kîrgîzstan

Instruire în incluziune pentru instituţiile de învăţământ din regiunile Sokuluk şi Isiik-Atinsk, Kîrgîzstan

3 noiembrie 2020

Instituţiile de învăţământ din regiunile Sokuluk şi Isiik-Atinsk, Kîrgîzstan vor asigura incluziunea în şcolile comunitare a copiilor dezinstituționalizați din două instituții rezidențiale.

O instruire în acest sens, a fost organizată luni, 2 noiembrie curent, pentru directori, directori adjuncţi şi diriginţii claselor în care au fost integraţi copii. Evenimentul a avut loc cu sprijinul formatorilor din Republica Moldova, dna Nina Sterpu, şef Direcţie Învăţământ, Tineret şi Sport Nisporeni, formator naţional, expert în incluziune şi dna Natalia Semeniuc, consultant PPFC.

Activitatea face parte dintr-un şir de instruiri desfășurate în cadrul Proiectului "Mediu familial favorabil pentru copiii din Republica Kârgâzstan", implementat de AO "Parteneriate pentru fiecare copil" /PPFC/ şi Fundația Obștească „Liga Apărătorilor Drepturilor Copilului" din Kârgâzstan, susținut financiar de Uniunea Europeană.