Pagina principala / Noutăţi / Proiectul care unește cele două maluri ale Nistrului prin susținerea integrării socio – profesionale a tinerilor

Proiectul care unește cele două maluri ale Nistrului prin susținerea integrării socio – profesionale a tinerilor

23 aprilie 2018

15 tinere aflate în situație de risc vor învăța, în cadrul unui atelier social de croitorie, să coase, tricoteze, repare haine și să creeze costume naționale. Atelierul va fi creat grație Proiectului social de caritate ”Susținerea integrării socio-profesionale a adolescenților din grupul de risc de pe malul stâng al Nistrului, prin deschiderea atelierului social de croitorie în or. Tiraspol”, dezvoltat de AO ”Parteneriate pentru fiecare copil” în colaborare cu Fondul de caritate ”Детство детям” din or. Tiraspol.

Programul de instruire care va fi dezvoltat în cadrul acestui proiect și de care vor beneficia cele 15 tinere este important din punct de vedere cultural, social şi economic. Cursul de instruire, cu o durată de trei luni, va contribui la formarea abilităţilor profesionale și sociale, cum ar fi creativitatea, abilitatea de a lucra în echipă, integrarea pe piața muncii, etc.

Totodată, proiectul va contribui, la consolidarea încrederii și a cooperării între beneficiarele proiectului și echipele de specialiști care depun eforturi pentru integrarea socio-profesională a tineretului de pe cele două maluri ale Nistrului.

Proiectului social de caritate ”Susținerea integrării socio-profesionale a adolescenților din grupul de risc de pe malul stâng al Nistrului, prin deschiderea atelierului social de croitorie în or. Tiraspol” se va desfășura în perioada aprilie-octombrie 2018, cu suportul financiar al Uniunii Europene și va fi implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare /PNUD/.