Pagina principala / Noutăţi / Un viitor mai sigur pentru fiecare copil

Un viitor mai sigur pentru fiecare copil

25 iulie 2013

Serviciile sociale menite să prevină separarea copiilor de familii – constituie garanţia unui viitor mai sigur pentru fiecare copil, este concluzia exprimată de participanţii seminarului de instruire „Susţinerea autorităţilor locale din RM în acordarea serviciilor alternative de tip familial copiilor lipsiţi de îngrijirea părintească” desfăşurat la Făleşti în perioada 3-5 iulie şi 17-19 iulie, ne-a comunicat Natalia Rusnac, specialist Centru de Protecţie a Copilului din raionul Făleşti.

Seminarul a întrunit 50 de asistenţi sociali comunitari,precum şi asistenţi sociali din centrele de plasament din raionul Făleşti şi a fost condus de Ana Palii şi Irina Spivacenco,experţi în instruire Parteneriate pentru Fiecare Copil.

Natalia Covaliciuc, Făleştii Noi:

„Util, necesar şi la timp. Am înţeles foarte bine ce înseamnă Serviciul Sprijin Familial şi cum poate fi practic implementat”;

Iana Obreja, Pînzăreni:

„Simplu şi pe înţelesul tuturor. Am facut diferite demonstraţii practice privind aplicarea standardelor minime de calitate, precum şi planul individualizat de îngrijire. Rămîne să manifestăm voinţă în implementarea Serviciului”

Instruirea s-a desfăşurat în cadrul proiectului „Susţinerea autorităţilor locale din Republica Moldova în acordarea serviciilor alternative de tip familial copiilor lipsiţi de îngrijirea părintească” finanţat de Childhood Foundation

Proiectele care se referă la această ştire