Pagina principala / Noutăţi / Atelier de instruire pentru 15 ONG-uri participante la Concursul de granturi mici pentru promovarea Modelului Național de Practici

Atelier de instruire pentru 15 ONG-uri participante la Concursul de granturi mici pentru promovarea Modelului Național de Practici

22 decembrie 2016

Reprezentanți din cadrul a 15 ONG-uri din Republica Moldova au participat, la 22 decembrie curent, la o sesiune de instruire privind modalitățile corecte de scriere și aplicare a proiectelor mici, care au scopul de a promova bunăstarea familiilor și copiilor din Republica Moldova prin prisma modelului Național de Practici „Acțiuni corecte – ÎMPREUNĂ – pentru fiecare copil”.

Scopul atelierului de instruire a fost de a-i familiariza pe participanți cu specificul Modelului Național de Practici și de a le oferi un suport tehnic privind aspectele principale care urmează a fi luate în calcul la scrierea și depunerea aplicațiilor de proiect.

Astfel, printre subiectele discutate în cadrul instruirii, au fost domeniile de bunăstare a copilului, factorii protectori ai familiei, modelele de activități comunitare privind consolidarea familiei, precum și unele aspecte practice privind propunerile de proiecte.

Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor a fost stabilit pentru 15 ianuarie 2017. Realizarea programului de granturi se va desfășura în decurs de 3 luni, astfel încât durata proiectelor să se încadreze în perioada februarie – aprilie 2017.

Precizăm că scopul lansării concursului de granturi mici este de a consolida competențele ONG–lor locale în mobilizarea comunității şi oferirea suportului necesar familiilor în îngrijirea, creșterea şi dezvoltarea copiilor lor.

Evenimentul a fost organizat de A.O. „Parteneriate pentru fiecare copil” – activitate realizată în cadrul proiectului „Familii puternice pentru fiecare copil”, implementat de PPFC în colaborare cu Guvernul Republicii Moldova și 11 APL, cu susținerea financiară a USAID.

Proiectele care se referă la această ştire