Pagina principala / Noutăţi / Cadrul de bunăstare a copilului şi factorii protectori ai familiei discutaţi la un atelier de lucru organizat de PPFC

Cadrul de bunăstare a copilului şi factorii protectori ai familiei discutaţi la un atelier de lucru organizat de PPFC

13 mai 2015

Factori de decizie şi specialişti din domeniile protecţia copilului şi educaţie din 6 raioane ale republicii au fost familiarizaţi, în cadrul unui atelier organizat de PPFC, cu abordările privind cadrul de bunăstare a copilului şi factorii protectori ai familiei.

Agenda atelierului a inclus subiecte privind dezvoltarea parteneriatului şi colaborării între diverşi specialişti şi sectoare, aplicarea indicatorilor de bunăstare, cadru de evaluare comună a copilului şi factorii protectori ai familiei. A fost prezentat şi programul de asistenţă psihosocială pentru copii „PANDA”, pilotarea căruia a fost deja iniţiată în unul din cele 11 raioane partenere, alte doua raioane fiind in proces de pregătire.

De asemenea, participanţii au fost consultaţi referitor la conceptul de învăţare între raioane, elaborat de PPFC şi consultat anterior cu 5 APL. Acesta serveşte drept suport profesioniştilor de acelaşi rang în stabilirea unei colaborări, precum şi în valorificarea şi schimbul de experienţă existent în raioanele partenere. Conceptul respectiv va fi recomandat pentru extindere la nivel naţional, după pilotare.

Evenimentul a fost organizat de AO „Parteneriate pentru fiecare copil” (PPFC) în cadrul proiectului “Familie puternică pentru fiecare copil” finanţat de USAID.

Proiectele care se referă la această ştire