Pagina principala / Noutăţi / O delegație din Kârgâzstan se află într-o vizită de studiu în Republica Moldova

O delegație din Kârgâzstan se află într-o vizită de studiu în Republica Moldova

13 mai 2019

Factori de decizie din Parlament, Ministerul Educației, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, autorități publice locale și ONG din Kârgâzstan se află într-o vizită de studiu, în zilele de 13-18 mai curent, la Chișinău.

Vizita are drept scop consolidarea capacităților factorilor de decizie și a profesioniștilor din Republica Kârgâzstan în reformarea sistemului de protecție a copilului, în special reorganizarea sistemului rezidențial de îngrijire și dezvoltarea serviciilor sociale pentru copii și familii.

Agenda vizitei include întrevederi cu omologii din Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, schimb de bune practici cu factori de decizie și practicieni din raioanele Fălești și Nisporeni.

Vizita este organizată de AO ”Parteneriate pentru fiecare copil” /PPFC/ în cadrul Proiectului ”Mediu familial favorabil pentru copiii din Republica Kârgâză”, implementat de PPFC, Fundația Obștească „Liga Apărătorilor Drepturilor Copilului” din Kârgâzstan, cu susținerea financiară a Uniunii Europene. Proiectul are drept scop de a crește șansele pentru 40 000 de copii vulnerabili din Republica Kârgâză de a locui într-un mediu familial sigur și protejat.