Pagina principala / Noutăţi / Două centre de prim ajutor „Punct albastru" au fost înființate la punctele de frontieră Leușeni și Sculeni

Două centre de prim ajutor „Punct albastru" au fost înființate la punctele de frontieră Leușeni și Sculeni

15 aprilie 2022

Două centre de prim ajutor „Punct albastru" au fost înființate la punctele de frontieră Leușeni și Sculeni.„Punctele Albastre" de la Leușeni și Sculeni sunt un proiect al UNICEF, implementat de "Parteneriate pentru fiecare copil". Aici sunt oferite servicii de informare, consiliere și identificare a copiilor neînsoțiți sau separați de părinți. În acest scop, mai mulți specialiști în protecția copiilor lucrează în prezent la punctul de trecere, oferind sprijin Poliției de Frontieră pentru a preveni mai eficient cazurile de abuz și trafic, mai ales în rândul copiilor din categoriile de risc. De asemenea, cele două centre dispun de spații adaptate necesităților pe care le au femeile cu copii mici și care alăptează.

Centrele de prim ajutor „Punct albastru" sunt spații înființate de UNICEF, UNHCR, autoritățile publice centrale și alți parteneri de dezvoltare. Acestea sunt amplasate în zona punctelor de trecere a frontierei cu Ucraina, iar în cadrul acestora, specialiștii în diferite domenii oferă consultanță și alte servicii în dependență de nevoile identificate. Mai mult, centrele reprezintă spații sigure și prietenoase copiilor, unde aceștia se pot odihni, juca și încadra în activități care îi ajută să treacă mai ușor peste traumele create în urma conflictului.