Pagina principala / Noutăţi / 1094 de elevi, ai claselor I-XII, din 8 instituții de învățământ din mun. Bălți și Chișinău au primit kituri educaționale cu rechizite școlare.

1094 de elevi, ai claselor I-XII, din 8 instituții de învățământ din mun. Bălți și Chișinău au primit kituri educaționale cu rechizite școlare.

22 decembrie 2023

Loturile au fost oferite în contextul situațiilor de criză cu care se confruntă nu doar comunitatea familiilor refugiate din Ucraina, cât și cele din Republica Moldova, reducând astfel din povara financiară a părinților și asigurând dreptul tuturor copiilor la educație.

Kiturile pentru cei peste 1000 de copii au fost distribuite în Proiectul ,,Asigurarea bunăstării copiilor în instituțiile de învățământ din Moldova", implementat de PPFC în cooperare cu Ministerul Educației și Cercetării, cu susținerea financiară a Ministerului Afacerilor Externe al Germaniei, ca parte a unui parteneriat cu Consiliului Norvegian pentru Refugiați (NRC).

Anterior, în același proiect, alți cca 2500 de elevi ai claselor I-XII, din 20 de școli din mun. Bălți, Cahul și Chișinău au primit kituri educaționale, care au inclus atât rechizite școlare, cât și produse de igienă personală.

De asemenea, pe lângă copii și părinți, 280 de profesori din cele trei municipii menționate, au primit la rândul lor kituri cu rechizite școlare, iar 23 de școli au beneficiat de loturi cu produse de curățenie pentru școală. Aceste loturi au fost distribuite cu suportul Consiliului Norvegian pentru Refugiați și finanțate de UNICEF și Fondul Global al Națiunilor Unite pentru educație în situații de urgență și crize prelungite "Education Cannot Wait".