Pagina principala / Noutăţi / În jur de 2500 de elevi din 20 de școli au primit kituri educaționale

În jur de 2500 de elevi din 20 de școli au primit kituri educaționale

22 noiembrie 2023

În jur de 2500 de elevi ai claselor I-XII, din 20 de școli din mun. Bălți, Cahul și Chișinău au primit kituri educaționale, care au inclus atât rechizite școlare, cât și produse de igienă personală.

Potrivit Danielei Mămăligă, director "Parteneriate pentru fiecare copil", în contextul situațiilor de criză cu care se confruntă nu doar comunitatea familiilor refugiate din Ucraina, cât și cele din Republica Moldova, aceste kituri aduc un sprijin semnificativ părinților reducând din povara lor financiară. "Prin loturile oferite, împreună cu donatorii, ne-am propus să asigurăm dreptul tuturor copiilor la educație, să contribuim la starea lor de bine, ceea ce este esențial pentru sănătatea și dezvoltarea lor armonioasă" a menționat dna Mămăligă.

În procesul de distribuire a kiturilor, părinții și elevii beneficiari au adus mulțumiri și au menționat că acestea cu siguranță reprezintă un sprijin practic și tangibil pentru ei. În acest context, dna Svetlana Glotova, directorul LT "Mihai Grecu" din Chișinău, a adus mulțumiri tuturor pentru susținere, implicare și efortul depus în sprijinirea comunității școlare din Republica Moldova. "Acest gest cu siguranță va avea un impact pozitiv, inclusiv asupra performanței școlare a copiilor", a subliniat dna Glotova.

De asemenea, pe lângă copii și părinți, 280 de profesori din cele trei municipii menționate, au primit la rândul lor kituri cu rechizite școlare, iar 23 de școli au beneficiat de loturi cu produse de curățenie pentru școală.

Kiturile au fost oferite în cadrul proiectului "Asigurarea bunăstării copiilor în instituțiile de învățământ din Moldova" implementat de AO "Parteneriate pentru fiecare copil", cu suportul Consiliului Norvegian pentru Refugiați, finanțat de UNICEF și Fondul Global al Națiunilor Unite pentru educație în situații de urgență și crize prelungite "Education Cannot Wait".