Pagina principala / Noutăţi / Irina Spivacenco și Elena Railean, formatori naționali în Mellow Parenting

Irina Spivacenco și Elena Railean, formatori naționali în Mellow Parenting

25 noiembrie 2019

Colegele noastre, Irina Spivacenco și Elena Railean au fost acreditate în calitate de formatori (traineri) în programul de educație parentală Mellow Parenting. Cursul de formare de formatori a avut loc în perioada 19-20 noiembrie curent, de organizația Mellow Parenting din Marea Britanie.

Astfel, profesioniștii din Republica Moldova, care doresc să se specializeze în acest program pot beneficia de instruire în Mellow Parenting, oferită de formatori autohtoni.

Programul ”Mellow Parenting” are drept scop de a sprijini părinții în dezvoltarea competențelor parentale la diferite etape de dezvoltare a copilului, începând cu cea prenatală, şi până la vârsta preșcolară și se bazează pe principiile de atașament, învăţare socială și teoria comportamentului cognitiv.

Programul de educație parentală ”Mellow Parenting” a fost iniţiat în anul 2016, în premieră, pentru Republica Moldova de către AO ”Parteneriate pentru fiecare copil” cu suportul UE și World Childhood Foundation. 280 părinți din raioanele Cahul, Călărași, Fălești, Nisporeni, Ungheni, Soroca, Sîngerei, Orhei și mun. Chișinău au beneficiat până acum de acest program fiind sprijiniți să-și îmbunătățească abilitățile părintești și relațiile cu copiii lor.

Programul este desfășurat în colaborare cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în cadrul proiectului de dezvoltare ”Programul Mellow Parenting” finanțat de World Childhood Foundation.

Proiectele care se referă la această ştire