Pagina principala / Noutăţi / Cu suportul Uniunii Europene a fost lansat un concurs de granturi mici

Cu suportul Uniunii Europene a fost lansat un concurs de granturi mici

20 noiembrie 2017

Cu suportul Uniunii Europene, în 6 regiuni: Cahul, Călărași, Fălești, Nisporeni, Ungheni și Transnistria a fost lansat concursul de granturi mici care are drept scop de a facilita accesul copiilor cu necesități speciale de vârstă fragedă (0-7 ani), la serviciile comunitare de suport și educație în primii ani de viață.

În acest scop, în perioada 13-22 noiembrie curent, în regiunile menționate, au fost organizate ședințe de informare cu privire la obiectivele programului de granturi. Astfel, reprezentanții ONG-urilor și autorităților locale au luat cunoștință despre procedura și termenii de aplicare a propunerilor de proiect, acoperirea geografică, eligibilitatea activităților și a costurilor, precum și despre modalitatea de raportare.

Concursul de granturi mici este desfășurat de AO ”Parteneriate pentru fiecare copil” /PPFC/ în cadrul Proiectului "Sporirea accesului copiilor cu necesități speciale la servicii comunitare de suport și educație în primii ani de viață" desfășurat în cinci raioane ale țării: Cahul, Călărași, Fălești, Nisporeni și Ungheni. Obiectivul general al acestuia este de a asigura accesul copiilor cu necesități speciale, cu vârsta cuprinsă între 0-7 ani și familiilor acestora la programe de suport, dezvoltate în cadrul proiectului dat. Programele sunt orientate spre consolidarea capacităților părinților, profesioniștilor și oferirea acestei categorii de copii a celor mai bune oportunități pentru dezvoltarea în primii ani de viață a potențialului de care dispun.

Proiectul este implementat de PPFC, în colaborare cu consorțiul format din Organizațiile MellowParenting și HealthProm din Marea Britanie, cu susținerea Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și a autorităților din cele 5 raioane beneficiare ale proiectului. Proiectul în valoare totală de 680,000 euro este finanțat de Uniunea Europeană.