Pagina principala / Noutăţi / Vizită de studiu la Complexul de servicii sociale pentru copii și tineri ”Împreună” din or. Cahul

Vizită de studiu la Complexul de servicii sociale pentru copii și tineri ”Împreună” din or. Cahul

15 mai 2018

Echipa Fondului de caritate ”Детство детям” din or. Tiraspol a efectuat la 14 mai curent, o vizită de studiu la Complexul de servicii sociale pentru copii și tineri ”Împreună” din or. Cahul, creat de AO ”Parteneriate pentru fiecare copil” /PPFC/. În cadrul acesteia, părțile au făcut schimb de experiență și cunoștințe privind reformarea sistemului rezidențial de îngrijire a copilului, serviciile sociale destinate copiilor aflați în situație de risc sau orfani, dezvoltarea programelor de orientare profesională și formarea abilităților de viață independentă.

Vizita a inclus familiarizarea cu serviciile dezvoltate la complexul menționat cum ar fi: centrele de plasament pentru copii aflați în situație de risc și pentru tineri (apartamente sociale), ateliere vocaționale (croitorie, culinărie, lemnărit și IT).

Colegii de la Tirapsol au rămas impresionați de programele dezvoltate în cadrul complexului, care sunt orientate spre formarea abilităților de viață independentă și orientarea profesională a tinerilor, dotarea atelierelor și condițiile de dezvoltare și trai a beneficiarilor, precum și de proiectele comune dezvoltate cu reprezentanții comunității.

Vizita de studiu a fost organizată în cadrul Proiectului social de caritate ”Susținerea integrării socio-profesionale a adolescenților din grupul de risc de pe malul stâng al Nistrului, prin deschiderea atelierului social de croitorie în or. Tiraspol”, implementat de PPFC în colaborare cu Fondul de caritate ”Детство детям” din or. Tiraspol. Proiectul este desfășurat în cadrul Programului ”Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare /PNUD/.