Pagina principala / Noutăţi / Starea de bine a copiilor în școală, abordată la reuniunea națională metodică a specialiștilor responsabili de disciplina ”Dezvoltarea personală”,  desfășurată la Nisporeni

Starea de bine a copiilor în școală, abordată la reuniunea națională metodică a specialiștilor responsabili de disciplina ”Dezvoltarea personală”,  desfășurată la Nisporeni

8 iunie 2023

Cu suportul Uniunii Europene, specialiștii responsabili de disciplina ”Dezvoltare personală” din direcțiile de învățământ din țară, precum și cadre didactice și de conducere, profesori de ”Dezvoltare personală” din r. Nisporeni participă, în zilele de 7-8 iunie curent, la reuniunea metodică cu genericul ”Dezvoltarea personală și bunăstarea elevilor:  asistență,  intervenție și consiliere”. Evenimentul este organizat în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării /MEC/, AO ”Parteneriate pentru fiecare copil” /PPFC/, Consiliul Raional Nisporeni și AO ”EdCamp Moldova.

Potrivit dnei Viorica Marț, consultant principal al MEC: ”evenimentul are drept scop diseminarea experienței ”de la egal la egal” între cadre didactice, de conducere și coordonatorii disciplinei ”Dezvoltare personală” din țară, pentru asigurarea bunăstării copilului și sprijinirea lor în situațiile de criză”, a subliniat dna Marț.

Consilierul președintelui Republicii Moldova în domeniul educației și cercetării, dna Valentina Chicu, a remarcat necesitatea unor astfel de instruiri pentru toate cadrele didactice din țară. ”Starea de bine a copilului în școală depinde de noi adulții și poate fi asigurată doar în cazul în care noi îmbrăcăm haina de profesor adevărată, știind să transmitem emoție pozitivă și să fim prezenți sută la sută în viața copilului. Trebuie să creștem o generație respectabilă, care să poată respecta, să poată construi și dezvolta”, a remarcat dna Chicu.

Evenimentul include ateliere cu tematici axate pe bunăstarea copilului și familiei, cafenea de discuții publică, iar pentru activități practice pentru participanți va fi organizat un workshop la care vor avea posibilitatea să se expună referitor la executarea prevederilor Instrucțiunii cu privire la mecanismul de cooperare intersectorial pentru prevenirea primară a riscurilor, privind bunăstarea fiecărui copil.

Evenimentul este organizat cu suportul financiar al Uniunii Europene în cadrul proiectului "Edificarea unei societăți în care fiecare fată și băiat își realizează potențialul la maxim cu respect și demnitate", implementat de AO ”Parteneriate pentru fiecare copil” și CNFACEM.