Pagina principala / Noutăţi / Curs de instruire profesională în domeniul cusătoriei pentru echipa de specialiști ai Fondului de caritate ”Детство детям” din or. Tiraspol

Curs de instruire profesională în domeniul cusătoriei pentru echipa de specialiști ai Fondului de caritate ”Детство детям” din or. Tiraspol

7 iulie 2018

Echipa de specialiști ai Fondului de caritate ”Детство детям” din or. Tiraspol a beneficiat, în perioada 29 mai-1 iunie curent, de un curs amplu de instruire profesională în domeniul cusătoriei. Acesta a fost compus din 11 module specifice, care fac parte dintr-un program unic de instruire și formare profesională a 15 tinere aflate în situație de risc, care vor activa în cadrul unui atelier social de croitorie.

Specialiștii au aflat despre metode și tehnici de predare, care vor contribui la sporirea interesului și dorinței a beneficiarilor proiectului de a activa în domeniul dat. Instruirea a fost moderată de specialiști din cadrul Centrului de Excelență în Industrie Ușoară din mun. Chișinău.

La rîndul lor, specialiștii instruiți vor învăța, în perioada lunilor iunie-august 2018, cele 15 tinere să coase, tricoteze, repare haine și să creeze costume naționale. Aceasta va contribui la formarea abilităţilor profesionale și sociale, cum ar fi creativitatea, abilitatea de a lucra în echipă, integrarea pe piața muncii, etc.

Instruirile au fost organizate în cadrul Proiectului social de caritate ”Susținerea integrării socio-profesionale a adolescenților din grupul de risc de pe malul stâng al Nistrului, prin deschiderea atelierului social de croitorie în or. Tiraspol”, dezvoltat de AO ”Parteneriate pentru fiecare copil” în colaborare cu Fondul de caritate ”Детство детям” din or. Tiraspol. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare /PNUD/. Proiectul vine să contribuie la consolidarea încrederii și a cooperării între beneficiarele proiectului și echipele de specialiști care depun eforturi pentru integrarea socio-profesională a tineretului de pe cele două maluri ale Nistrului.