Pagina principala / Noutăţi / „AŞ VREA SĂ VĂ INVIT LA DANS…”

„AŞ VREA SĂ VĂ INVIT LA DANS…”

22 iunie 2015

30 de tineri cu dezabilităţi locomotorii din raionul Ungheni participă în cadrul unui proiect social cu genericul ,,Aş vrea să Vă invit la dans… ”. Proiectul, în valoare totală de 500 mii de lei, are drept scop incluziunea socială a tinerilor cu dezabilităţi, garantând posibilitatea participării lor în toate domeniile vieţii, la fel ca şi ceilalţi membri ai societăţii, având ca bază respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului.

De acest proiect vor beneficia şi 100 de specialişti din domeniul educaţiei, asistenţei sociale, medicinii, poliţie, administraţiei publice locale din raionul Ungheni, responsabili de respectarea drepturilor persoanelor cu dezabilităţi.

Tudor Rădeanu, şef al Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei Ungheni, a menţionat că

„Acest proiect a fost câştigat cu propriile puteri, iar inovaţia pentru raionul Ungheni este realizarea unui curs de dans pentru 10 tineri cu dezabilităţi locomotorii şi 10 voluntari (tineri, dansatori profesionişti), care vor fi antrenaţi săptămânal de către un instructor de dans, timp de şase luni. Coregrafia învăţată va fi prezentată în cadrul manifestărilor prilejuite de Hramul oraşului Ungheni (28 august) şi Ziua Internaţională a Persoanelor cu dezabilităţi (3 decembrie)”.

Potrivit lui Tudor Rădeanu, proiectul va avea continuitate şi va fi susţinut de autorităţile locale. În acest sens, va fi creat un ansamblu de dansatori şi o organizaţie obştească, care va reprezenta interesele tinerilor cu dezabilităţi locomotorii.

De asemenea, în cadrul proiectului vor fi realizate activităţi de informare şi sensibilizare a populaţiei, prin intermediul meselor rotunde, taberelor de vară, vizitelor de studiu în cadrul instituţiilor care implementează programe de incluziune socială a persoanelor cu dezabilităţi din Iaşi, România. De asemenea, vor fi distribuite mai multe materiale informative cu privire la problematica persoanelor cu dezabilități pentru sensibilizarea publicului cu referire la acest subiect.

Proiectul ,,Aş vrea să Vă invit la dans… ” este implementat de Consiliul raional Ungheni, Direcţia Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei Ungheni, în parteneriat cu Asociaţia Obştească ,,Alternative Sociale” Ungheni. Proiectul este finanţat prin intermediul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) şi Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polone, în cadrul Fondului de Granturi Mici al Centrului de Informare pentru Autorităţile Locale.