Pagina principala / Noutăţi / Cu suportul UE, șase ONG-uri de pe ambele maluri ale Nistrului beneficiază de granturi mici

Cu suportul UE, șase ONG-uri de pe ambele maluri ale Nistrului beneficiază de granturi mici

1 martie 2018

Cu suportul Uniunii Europene, șase ONG-uri de pe ambele maluri ale Nistrului beneficiază de granturi mici pentru activități care vin să susțină dezvoltarea modelelor de suport şi intervenție timpurie pentru copiii cu necesități speciale, cu vârsta 0-7 ani. Granturile, în valoare de 4,5 mii euro fiecare, sunt oferite în cadrul Proiectului ”Sporirea accesului copiilor cu necesități speciale la servicii comunitare de suport și educație în primii ani de viață”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de AO ”Parteneriate pentru fiecare copil” /PPFC/.

ONG-le câștigătoare sunt:

  • Asociația Obștească ”Sprijin și Speranță”, mun. Ungheni,;
  • Asociația Obștească ”Speranța”, mun. Cahul;
  • Asociația Obștească ”Asociația de sprijin a copiilor și tinerilor cu dizabilități ”Dorința” or. Călărași;
  • Asociația părinților persoanelor cu dizabilități „Eternitate”, s. Obreja Veche, r. Fălești;
  • Asociația Obștească ”Alfa Beta” mun. Ungheni
  • Благотворительный фонд помощи детям ”Детство детям”, Transnistria.

Timp de șase luni, ONG-le menționate vor desfășura diverse activități axate pe înțelegerea atît de către părinţi cît şi comunitate a importanței sprijinului şi intervenției timpuriii pentru copii cu necesități speciale, consolidarea capacităților părinților în îngrijirea şi incluziunea socio-educațională a copiilor lor. Printre activitățile specifice planificate de către ONG-urile câștigătoare pot fi menționate: dezvoltarea unor programe de suport pentru copii 0-3/7 ani cu dizabilități şi de împuternicire a părinților, activități de informare şi sensibilizare prin spectacole de teatru social, flash mob, platforma de comunicare, etc.

Proiectul ”Sporirea accesului copiilor cu necesități speciale la servicii comunitare de suport și educație în primii ani de viață” este implementat de PPFC în colaborare cu Organizațiile Mellow Parenting și HealthProm din Marea Britanie, cu suportul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și a administrațiilor publice locale din cinci raioane beneficiare ale proiectului. Proiectul în valoare totală de 680,000 euro este finanțat de Uniunea Europeană.

Proiectele care se referă la această ştire