Pagina principala / Noutăţi / Ziua practicienilor Mellow Parenting din Republica Moldova

Ziua practicienilor Mellow Parenting din Republica Moldova

11 octombrie 2018

Practicienii acreditați în prestarea Programului educațional pentru părinți ”Mellow Parenting” /MP/ din opt regiuni ale țării și Chișinău au participat la cel de-al treilea atelier de schimb de bune practici și de consolidare a competențelor în desfășurarea acestui program. Evenimentul a fost moderat de experți în Mellow Parenting din Scoția.

Astfel, participanții au analizat împreună materiale video realizate în cadrul grupurilor mellow și s-au axat pe oferirea feedback-ului prin prisma dimensiunilor și a abordării “spunem ce vedem” în interacțiunea părinte-copil, au discutat despre efectele stresului toxic asupra copiilor și ce relevanță are acesta în activitățile grupurilor Mellow Parenting, au împărtășit experiențe de funcționare a grupurilor pe care le desfășoară, care au fost lecțiile învățate de la începutul pilotării acestui program. Totodată, practicienii Mellow au avut posibilitatea să exerseze activitățile pe care MP Scoția le utilizează cu părinții și tinerii în cadrul programelor noi Mellow pentru părinții în devenire și adolescenți. Evenimentul a fost unul productiv, cu multe informații noi și multe emoții pozitive, care vor fi transmise următorilor participanți la program.

Programul ”Mellow Parenting” are drept scop de a sprijini părinții în dezvoltarea competențelor parentale la diferite etape de dezvoltare a copilului, începând cu cea prenatală, şi până la vârsta preșcolară și se bazează pe principiile de atașament, învăţare socială și teoria comportamentului cognitiv. Programul este format din 14 sesiuni de grup, care includ prelegeri, teme pentru acasă, sesiuni video, activități comune cu participarea mamelor și copiilor lor, cum ar fi servirea mesei, activități creative, etc.

Evenimentul a fost organizat de AO ”Parteneriate pentru fiecare copil” în colaborare cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale şi Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în cadrul proiectului ”Mellow Parenting – pentru copii sănătoși și fericiți” finanțat de World Childhood Foundation și a proiectului ”Sporirea accesului copiilor cu necesități speciale la servicii comunitare de suport și educație în primii ani de viață”, susținut financiar de Uniunea Europeană.

Proiectele care se referă la această ştire