Pagina principala / Noutăţi / Cu suportul Uniunii Europene, opt ONG-uri din trei raioane-pilot ale țării au beneficiat de instruire în domeniul managementului financiar al proiectelor

Cu suportul Uniunii Europene, opt ONG-uri din trei raioane-pilot ale țării au beneficiat de instruire în domeniul managementului financiar al proiectelor

27 septembrie 2023

Potrivit Irinei Spivacenco, coordonator de proiect ”Parteneriate pentru fiecare copil” /PPFC/, atelierul a fost organizat cu scopul de a oferi asistență și suport ONG-lor locale în administrarea, inclusiv scrierea, monitorizarea, evaluarea și raportarea proiectelor. ”Participanții au învățat cum să pregătească o propunere de proiect, să estimeze corect costurile, să negocieze contractul, etc”, a spus dna Spivacenco.

La rândul său, dl Dumitru Zgherea, director AO ”Suflet strămoșesc”, s. Selemet, Cimișlia a subliniat că ”pentru noi, ca organizație tânără, instruirea pe management financiar a fost utilă, necesară și rămâne actuală, în special în contextul obținerii sub-grantului, în valoare de 6,400 Euro oferit de UE. Am întâmpinat dificultăți, inclusiv la estimarea corectă a costurilor, dar am reușit să le soluționăm împreună cu echipa de proiect a PPFC”, a menționat dl Zgherea.

Atelierul a fost organizat cu suportul financiar al Uniunii Europene în proiectul "Edificarea unei societăți în care fiecare fată și băiat își realizează potențialul la maxim cu respect și demnitate", implementat de AO ”Parteneriate pentru fiecare copil”/PPFC/, Centrul Național de Formare, Asistență, Consiliere și Educație din Moldova.

În luna decembrie 2022, patru ONG-uri locale din raioanele Cimișlia, Ștefan Vodă și Cantemir au beneficiat de sub-granturi mici, care au avut drept scop mobilizarea resurselor la nivel local pentru crearea unui mediu social suportiv și incluziv, în care copiii să se simtă în siguranță și protejați de orice formă de violență. Granturile oferite au facilitat, totodată, stabilirea parteneriatelor durabile între administrația publică locală și societatea civilă pentru a putea răspunde prompt la îngrijorările și riscurile privind bunăstarea copiilor și familiilor lor.