Pagina principala / Noutăţi / Consiliile Consultative ale Copiilor din raioanele Taraclia și Ștefan Vodă participă la o nouă formare la Chișinău, cu suportul Uniunii Europene

Consiliile Consultative ale Copiilor din raioanele Taraclia și Ștefan Vodă participă la o nouă formare la Chișinău, cu suportul Uniunii Europene

27 octombrie 2022

Cu suportul Uniunii Europene, membrii Consiliilor Consultative ale Copiilor /CCC/ din raioanele Taraclia și Ștefan Vodă participă în zilele de 27 și 28 octombrie curent, la Chișinău, la noi sesiuni de informare. Astfel, membrii CCC învață să dezvolte abilități de comunicare asertivă și tehnici privind prevenirea violenței în rândul semenilor, ca ulterior să le poată împărtăși în mediul lor școlar.

Instruirea este realizată de experți de la Centrul Național de Formare, Asistență, Consiliere și Educație /CNFACEM/.

Misiunea CCC este de a face auzită vocea copiilor, inclusiv a celor plasați în servicii sociale și de a ajuta semenii lor să-și cunoască drepturile. Membrii aleși beneficiază, pe parcursul activității lor, de mai multe instruiri, de ședințe comune cu reprezentanții Structurilor teritoriale de asistență socială pentru a cunoaște serviciile sociale de care beneficiază copii în situație de risc din raion. Aceste cunoștințe contribuie la dezvoltarea abilităților membrilor CCC de monitorizare și evaluare a politicilor și programelor locale, centrate pe respectarea drepturilor copilului.

Consiliile Consultative ale Copiilor, din care fac parte 100 de membri, sunt create de PPFC, cu suportul UE, în cadrul proiectului "Edificarea unei societăți în care fiecare fată și băiat își realizează potențialul la maxim cu respect și demnitate" în raioanele Cantemir, Cimișlia, Ștefan Vodă și Taraclia.

Consilii Consultative ale Copiilor au fost create de PPFC în alte 10 raioane ale țării, începând cu anul 2014. Peste 800 de copii au fost membri ai acestor consilii.