Pagina principala / Noutăţi / Primul grup de părinți din Republica Moldova au beneficiat de Programul Educațional ”Mellow Parenting”

Primul grup de părinți din Republica Moldova au beneficiat de Programul Educațional ”Mellow Parenting”

3 februarie 2017

15 mămici cu 15 copii din Chișinău au participat în perioada noiembrie 2016-februarie 2017 la Programul educațional pentru părinți ”Mellow Parenting”, lansat în premieră în municipiu cu suportul AO ”Parteneriate pentru fiecare copil”, în colaborare cu Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului.

Certificatele de participare la program au fost înmânate de Rodica Terehovschi, șefă interimar a Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului, prezentă la evenimentul organizat cu ocazia finalizării programului de către primul grup de părinți. ”Ne bucurăm că avem acest program la nivel de municipiu și dorim ca acesta să continue, pentru a putea oferi suportul profesionist necesar proaspeților părinți, astfel ca ei să poată face față problemelor care apar din momentul în care s-a născut copilul”, a spus doamna Terehovschi.

La rândul lor, beneficiarii programului au vorbit despre necesitatea acestuia și cât de util ar fi pentru fiecare părinte, menționând schimbările pozitive pe care le-au observat în relația lor de părinte-copil, în comparație cu începutul programului. Participanții au mai remarcat progresele înregistrate la capitolul dezvoltării personalității lor și anume: nivelul mai ridicat de autoapreciere, încrederea în forțele proprii, etc.

Programul ”Mellow Parenting” a fost lansat în anul 2016 în Republica Moldova şi are drept scop de a sprijini părinții în dezvoltarea competențelor parentale la diferite etape de dezvoltare a copilului, începând cu cea prenatală, şi până la vârsta preșcolară. Programul se bazează pe principiile de atașament, învăţare socială și teoria comportamentului cognitiv. Programul este format din 14 sesiuni de grup, care includ prelegeri, teme pentru acasă, sesiuni video, activități comune cu participarea mamelor și copiilor lor, cum ar fi servirea mesei, activități creative, etc.

Programul este implementat de AO ”Parteneriate pentru fiecare copil” în colaborare cu Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului, în cadrul Proiectului „Programul Mellow Parenting – pentru copii sănătoși și fericiți”, finanțat de World Childhood Foundation.

Proiectele care se referă la această ştire