Pagina principala / Noutăţi / Instruire continuă pentru 15 formatori naționali în aplicarea „Programului pentru o învățare mai bună” în școlile din țară

Instruire continuă pentru 15 formatori naționali în aplicarea „Programului pentru o învățare mai bună” în școlile din țară

16 august 2022

15 formatori naționali în aplicarea în școli a „Programului pentru o învățare mai bună”, pentru sprijinirea elevilor în situații de criză, participă timp de două zile, la o instruire de consolidare a capacităților. Formarea are loc sub ghidarea expertului de la Unitatea Globală pentru Educație a Consiliului Norvegian pentru refugiați (NRC), dl Cristian De Luca.

Formatorii vor instrui, la rândul lor, la sfârșitul lunii curente, alți cca 100 de pedagogi din cadrul tuturor serviciilor raionale/municipale de asistență psihopedagogică din țară pentru a asigura implementarea programului la nivel național.

Programul pentru o învățare mai bună (BLP) este un program de sprijin psihosocial care poate fi integrat în cadrul programelor de educație în contexte de criză, inclusiv umanitară. Acesta conține o abordare holistică de sprijinire a recuperării copiilor în urma evenimentelor traumatizante trăite în timpul conflictului sau a impactului deplasării, atât asupra comunităților strămutate, cât și asupra celor gazdă, prin îmbunătățirea condițiilor de învățare. Programul mobilizează rețeaua de sprijin a unui copil cu scopul de a restabili sentimentul de normalitate și speranță. BLP se implementează în 26 de țări, iar datele cercetărilor arată că participarea la program ajută copiii să își îmbunătățească capacitatea de a-și înțelege emoțiile, a le comunica și autoregla, astfel îmbunătățindu-și starea de bine.

Instruirea este desfășurată de AO "Parteneriate pentru fiecare copil" în cooperare cu Ministerul Educației și Cercetării și Centrul Republican de Asistență Psihopedagogică, în cadrul Proiectului ,,Îmbunătățirea bunăstării copiilor: Programul pentru învățare mai bună pentru instruirea profesioniștilor din educație”, susținut financiar de Consiliul Norvegian pentru refugiați.