Pagina principala / Noutăţi / Cu suportul Uniunii Europene, în 5 raioane ale republicii au fost organizate instruiri pentru părinți / îngrijitori care au copii cu necesități speciale de vârsta 0-7 ani

Cu suportul Uniunii Europene, în 5 raioane ale republicii au fost organizate instruiri pentru părinți / îngrijitori care au copii cu necesități speciale de vârsta 0-7 ani

1 noiembrie 2017

86 de părinți/îngrijitori care au copii cu necesități speciale de vârsta 0-7 ani, din raioanele Cahul, Călărași, Fălești, Nisporeni și Ungheni au participat în perioada 30 octombrie – 17 noiembrie curent, la un program de instruire, alcătuit din două module, axat pe formarea și dezvoltarea la părinți/îngrijitori a cunoștințelor practice, necesare pentru îngrijirea copiilor cu dizabilități. La fel, programul a oferit beneficiarilor asistență pentru formarea abilităților de promovare a programelor educaționale și de suport, existente la nivel de raion, pentru copii cu necesități speciale de vârsta 0-7 ani.

Programul de instruire a fost organizat de AO ”Parteneriate pentru fiecare copil” /PPFC/ în cadrul Proiectului "Sporirea accesului copiilor cu necesități speciale la servicii comunitare de suport și educație în primii ani de viață" desfășurat în cele cinci raioane menționate. Obiectivul general al acestuia este de a asigura accesul copiilor cu necesități speciale, cu vârsta cuprinsă între 0-7 ani și familiilor acestora la programe de suport, dezvoltate în cadrul proiectului dat. Programele sunt orientate spre consolidarea capacităților părinților, profesioniștilor și oferirea acestei categorii de copii a celor mai bune oportunități pentru dezvoltarea în primii ani de viață a potențialului de care dispun.

Proiectul este implementat de PPFC, în colaborare cu consorțiul format din Organizațiile MellowParenting și HealthProm din Marea Britanie, cu susținerea Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și a autorităților din cele 5 raioane beneficiare ale proiectului. Proiectul în valoare totală de 680,000 euro este finanțat de Uniunea Europeană.