Pagina principala / Noutăţi / Viitoarele mămici și tătici vor putea beneficia de Programul de educație parentală ”Mellow Parenting”

Viitoarele mămici și tătici vor putea beneficia de Programul de educație parentală ”Mellow Parenting”

11 decembrie 2018

Viitoarele mămici și tătici vor putea beneficia de un nou Program antenatal din familia de programe de educație parentală ”Mellow Parenting”. În acest sens, practicienii acreditați în acest program, din nouă regiuni ale țării au beneficiat luni, 10 decembrie curent, de o nouă instruire pentru a putea presta acest program. Până în prezent, practicienii Mellow Parenting au desfășurat ședințe pentru mămici și tătici cu copii de până la 5 ani. Instruirea a fost realizată de fondatorul programului dna Christine Puckering, Scoția, Marea Britanie.

Programul antenatal are ca scop reducerea stresului pe durata sarcinii, ajutarea lor să înțeleagă că bebelușii sunt pregătiți pentru interacțiune chiar de la naștere și să înțeleagă importanța interacțiunii timpurii pentru dezvoltarea creierului. În program sunt implicați părinții în timpul sarcinii care se confruntă sau s-au confruntat cu diferite probleme de ordin social și psihologic: cum ar fi izolare socială, experiențe adverse din copilărie, violență domestică, nivel scăzut de respect etc. Cercetările arată că depresia și anxietatea ante-natală afectează pe termen lung comportamentul și învățarea la copii, chiar și până la vârsta de 5 ani.

Programul de educație parentală ”Mellow Parenting” este pilotat în Republica Moldova din anul 2016, în raioanele Cahul, Călărași, Fălești, Nisporeni, Ungheni, Soroca, Sîngerei, Orhei și mun. Chișinău. De program au beneficiat deja peste 280 părinți care au fost sprijiniți să-și îmbunătățească abilitățile părintești și relațiile cu copiii lor, bazate pe teoria atașamentului.

Instruirea menționată este desfășurată de AO ”Parteneriate pentru fiecare copil” în colaborare cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în cadrul proiectului de dezvoltare a ”Mellow Parenting” finanțat de World Childhood Foundation. În raioanele Cahul, Călărași, Fălești, Nisporeni și Ungheni, Programul este desfășurat cu suportul financiar al Uniunii Europene, în cadrul Proiectului ”Sporirea accesului copiilor cu necesități speciale la servicii comunitare de suport și educație în primii ani de viață.

Proiectele care se referă la această ştire