Pagina principala / Noutăţi / Campanie naţională de promovare a Serviciului de asistenţă parentală profesionistă

Campanie naţională de promovare a Serviciului de asistenţă parentală profesionistă

8 octombrie 2015

AO „Parteneriate pentru fiecare copil” (PPFC) în colaborare cu Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei (MMPSF) şi APL lansează o campanie naţională de informare „Ai inimă de Asistent Parental Profesionist. Ia un copil în familia ta”. Campania are drept scop de a promova Serviciul de asistenţă parentală profesionistă (APP) în rândurile populaţiei Republicii Moldova şi de a identifica potenţiali asistenţi parentali profesionişti. Acţiunile campaniei vor fi desfăşurate în perioada octombrie-decembrie 2015.

APP este un serviciu social de tip familial, pentru copiii care, la moment, nu se pot bucura de căldura unei familii. Acest serviciu este instituit în cadrul Direcţiei raionale de asistenţă socială şi protecţie a familiei.

Mircea Buga a reiterat:„APP vine să ofere copilului îngrijire într-un mediu familial substitutiv pentru o perioadă determinată de timp, unde acesta s-ar simți în siguranță. Este important ca numărul asistenților parentali profesionişti să crească, sporind, astfel posibilitățile de extindere a serviciului. Campania vine să informeze populația în acest sens, să o sensibilizeze, și să-i întărească convingerea că fiecare copil are dreptul la o familie, iar fiecare dintre noi este în măsură să asigure acest drept.”

Directorul PPFC Stela Grigoraş, a menționat că „Această campanie vine să sensibilizeze și să întărească convingerea publicului larg că fiecare copil are dreptul la o familie, iar fiecare dintre noi prin implicare şi participare este în măsură să asigure acest drept. PPFC vine să susțină intențiile autorităților locale și naționale în promovarea Serviciului APP și creșterea numărului de persoane interesate în a deveni asistenți parentali profesioniști”.

În cadrul campaniei vor fi desfăşurate mai multe acţiuni de informare, sensibilizare şi creştere a gradului de conştientizare a populaţiei cu privire la necesitatea dezvoltării şi implementării acestui serviciu în ţara noastră, pornind de la dreptul primordial al copilului de a creşte într-un mediu familial sigur. În această ordine de idei, în locuri publice precum primării, biserici, puncte medicale, magazine, şcoli sau grădiniţe urmează a fi diseminate mai multe materiale despre Serviciul APP, care vor încuraja locuitorii ţării să devină asistenți parentali profesioniști. La fel, vor fi desfăşurate mai multe activităţi în colaborare cu instituţiile media naţionale şi locale.

În calitate de parteneri de promovare a acestei campanii sunt Î.C.S „RED UNION FENOSA” şi S.A „RED Nord”, care vor plasa în perioada lunilor octombrie-decembrie curent, pe verso facturilor pentru energie electrică o informaţie despre Serviciul APP.

Campania de informare „Ai inimă de Asistent Parental Profesionist. Ia un copil în familia ta” se desfăşoară în cadrul Proiectului „Familie puternică pentru fiecare copil” implementat de PPFC în parteneriat cu MMPSF, ME şi 11 APL şi este susţinut financiar de USAID.

Proiectele care se referă la această ştire