Pagina principala / Noutăţi / Vizită de studiu pentru partenerii PPFC în Edinburg, Scoţia

Vizită de studiu pentru partenerii PPFC în Edinburg, Scoţia

26 martie 2015

Reprezentanţi ai AO „Parteneriate pentru fiecare copil” /PPFC/, Ministerului Educaţiei şi ai autorităţilor publice locale din raioanele Făleşti, Cahul, Nisporeni şi Căuşeni au întreprins, recent, o vizită de studiu în Edinburg, Scoţia. Aceasta este a treia vizită organizată de PPFC pentru parteneri, în cadrul proiectului USAID “Familie puternica pentru fiecare copil”, în cooperare cu Helthprom şi Consiliul Falkirk.

Vizita a avut drept scop consolidarea capacităţilor administraţiei publice centrale şi locale în implementarea reformei sistemului de protecţie a copilului şi dezvoltării serviciilor alternative de îngrijire, în conformitate cu prevederile Convenţiei ONU cu privire la Drepturile Copilului.

Agenda vizitei de studiu a inclus un program de instruire oferit de un grup de experţi în domeniul protecţiei copilului care activează în sectorul guvernamental şi neguvernamental din Scoţia. Participanţii au beneficiat şi de un şir de vizite la diverse servicii sociale şi instituţii educaţionale din Falkirk.

Proiectele care se referă la această ştire