Pagina principala / Noutăţi / 150 de familii cu copii aflate în situație de risc beneficiază de pachete cu produse alimentare și de igienă

150 de familii cu copii aflate în situație de risc beneficiază de pachete cu produse alimentare și de igienă

13 mai 2020

Chișinău, 13 mai 2020. 150 de familii cu copii aflate în situație de risc din raioanele Cantemir, Călărași, Căușeni, Fălești, Nisporeni, Orhei, Soroca, Sîngerei, Telenești, Ștefan Vodă beneficiază de pachete cu produse alimentare și de igienă personală ca urmare a situației create de pandemie. Această donaţie, în valoare totală de 10 mii euro este transmisă familiilor de AO ”Parteneriate pentru fiecare copil” |PPFC| cu suportul financiar al Fundației Siol din Irlanda.

Potrivit directorului PPFC, Daniela Mămăligă, acest ajutor vine în contextul efectelor sociale care se resimt deja în Republica Moldova ca urmare a pandemiei COVID-19, și are drept scop susținerea familiilor afectate şi asigurarea bunăstării copiilor.

Familiile au fost identificate cu ajutorul direcțiilor de asistență socială și protecție a familiei din cele 10 raioane. Donația include: legume, ulei, făină de grâu, crupe, paste făinoase, conserve de mazăre, porumb, pește și carne, ceai, dulciuri, precum și șampon, săpun lichid, pastă de dinți şi detergent de vase.

Donația a fost posibilă grație grantului, în valoare totală de 50 mii de euro acordat Guvernului Republicii Moldova de Fundația Siol din Irlanda, la sfârșitul lunii martie curent. Din suma totală a grantului, au mai fost procurate echipamente medicale și de protecție pentru mai multe instituții medicale din țară, în valoare totală de 35 mii euro.