Pagina principala / Noutăţi / Cu suportul UNICEF, Serviciul APP este consolidat să răspundă la nevoile copiilor cu necesități emoționale complexe

Cu suportul UNICEF, Serviciul APP este consolidat să răspundă la nevoile copiilor cu necesități emoționale complexe

22 aprilie 2024

Plasamentul terapeutic pentru copii cu necesități emoționale complexe în Serviciul Asistență Parentală Profesionistă /APP/ va fi pilotat în raionul Orhei, după o serie de consultări desfășurate, la nivel național, cu profesioniști și factori de decizie.

În acest sens, în perioada 22-29 aprilie curent, cu participarea profesioniștilor în domeniul protecției copilului și familiei, prestatorilor de servicii din mai multe regiuni ale țării și cu suportul experților internaționali din Scoția, dna Vivien Thompson și dna Linda Richards, organizăm ședințe de consultare pentru conceptualizarea modelului de plasament terapeutic pentru copii cu necesități emoționale. La consultări vor participa și reprezentanți ai Ministerului Muncii și Protecției Sociale și ONG-lor din domeniu.

Totodată, timp de trei zile va avea loc sesiunea de formare a 15 formatori naționali, care vor consolida, la rândul lor, la nivel național competențele profesioniștilor responsabili de prestarea serviciului APP, cu privire la plasamentul terapeutic al copiilor cu nevoi emoționale complexe. De astfel de formări vor beneficia și asistenții parentali profesioniști din întreaga țară.

Evenimentele sunt organizate în Proiectul “Fiecare fată și băiat este protejat și împuternicit să își realizeze potențialul cu demnitate”, implementat de AO ”Parteneriate pentru fiecare copil”, cu suportul UNICEF.