Pagina principala / Noutăţi / Cu suportul Uniunii Europene, un grup de copii și părinți din raionul Cantemir participă la Programul de asistență psiho-socială PANDA

Cu suportul Uniunii Europene, un grup de copii și părinți din raionul Cantemir participă la Programul de asistență psiho-socială PANDA

17 februarie 2022

Primul grup de copii și părinți din raionul Cantemir beneficiază de Programul de asistență psiho-socială PANDA, un program educațional cu elemente terapeutice adresat familiilor care se confruntă cu dependența de alcool. De acest program vor beneficia, începând cu luna martie, și copiii și părinții din raioanele Cimișlia, Ștefan Vodă și Taraclia.

Timp de 15 săptămâni, în cadrul ședințelor individuale sau de grup, copiii și adulții vor fi încurajați să-și schimbe atitudinea faţă de situaţia din familie, să învețe strategii de comportament în situații dificile, să-și îmbunătățească imaginea de sine, încrederea în forțele proprii și abilitatea de a lua decizii etc.

Participanți în program pot fi grupuri de copii cu vârsta de la 4 la 14 ani și grupuri formate din părinții acestora, care nu sunt dependenți de alcool. Trebuie de remarcat că, participarea la program a părintelui care nu este dependent de alcool, în paralel cu copilul, dezvoltă sentimentul de unitate și oferă subiecte comune pentru comunicare.

Programul PANDA este un program bazat pe evidențe și cercetări știintifice, după modelul Ersta Vandpunkten din Suedia, care a fost implementat în 11 raioane ale țării, începând cu anul 2015, de AO ”Parteneriate pentru fiecare copil”.

Programul se desfășoară cu suportul financiar al UE în cadrul proiectului "Edificarea unei societăți în care fiecare fată și băiat își realizează potențialul la maxim cu respect și demnitate", în raioanele Cantemir, Cimișlia, Ștefan Vodă și Taraclia.

Proiectele care se referă la această ştire