Pagina principala / Noutăţi / Asistenţa Parentală Profesionistă din Moldova – noi realizări şi perspective

Asistenţa Parentală Profesionistă din Moldova – noi realizări şi perspective

17 decembrie 2013

Recent, a fost înregistrată Asociaţia “Asistenţa Parentală Profesionistă – Suport pentru copii”, ce şi-a propus dezvoltarea unei reţele profesionale în domeniul îngrijirii alternative, de tip familial, destinate copiilor aflaţi în situaţie de risc. Asociația - va servi drept o platformă profesională destinată tuturor persoanelor, organizațiilor implicate şi interesate în acest domeniu.

Irina Spivacenco, director executiv:

”Asociația își propune drept obiective promovarea îngrijirii de tip familial, Asistenţa Parentală Profesionistă fiind un serviciu social de tip familial eficient destinat copiilor în situaţie de risc; Dezvoltarea APP prin diversificarea tipurilor de plasament, asigurarea respectării standardelor de calitate pentru a satisface necesităţile tuturor grupurilor de copii în situaţie de risc. Totodată, vom consolida capacităţile diferitor constituenţi în procesul de dezvoltare, implementare, monitorizare şi evaluare a serviciului de APP. Şi nu în ultimul rând, sensibilizarea societăţii privind serviciul de Asistenţă Parentală Profesionistă ca fiind un serviciu de alternativă de tip familial eficient şi util.”

Prin activităţile sale Asociația APP din RM va contribui la fortificarea atît a profesiei de Asistent Parental Profesionist, cît şi a serviciului în general prin aderarea la alte reţele de organizaţii profesionale naționale si internaționale, precum şi accesarea resurselor financiare din partea diferitor donatori interni şi externi.