Pagina principala / Noutăţi / Copiii separați sau neînsoțiți, refugiați din Ucraina vor putea fi plasați în Serviciul de asistență parentală profesionistă

Copiii separați sau neînsoțiți, refugiați din Ucraina vor putea fi plasați în Serviciul de asistență parentală profesionistă

11 mai 2022

20 de asistenți parentali profesioniști /APP/ și 4 solicitanți la funcția de APP din raioanele Căușeni, Dondușeni și Orhei participă, astăzi, la instruirea specializată privind asistența și îngrijirea copiilor separați sau neînsoțiți, refugiați din Ucraina. Instruirea are drept scop formarea competențelor APP pentru a oferi îngrijire copiilor neînsoțiți și separați din Ucraina, care vor fi plasați în îngrijirea alternativă de tip familial.

Prezent la eveniment, dl Gheorghe Trofin, Ofițer pentru Protecția Copilului, UNICEF Moldova, a subliniat că ”la moment, în țara noastră, se află cca 50 mii de copii refugiați din țara vecină, din care se estimează că 2 la sută sunt fără supraveghere părintească. Această instruire se înscrie în contextul în care Republica Moldova își dorește ca fiecare copil refugiat să se afle în siguranță și să se bucure de îngrijire și afecțiune într-un mediu familial”, a spus domnul Trofin.

Evenimentul este organizat de AO “Parteneriate pentru fiecare copil”, cu suportul UNICEF Moldova, Inițiativa Changing the Way We Care și Catholic Relief Services.